1/5/09

Deixa'm entrar-hi

Pel·lícula sueca del director Tomas Alfredson, basada en la novel·la d’èxit Lat den ratte komma in (deixa’m entrar-hi, en suec) escrita per John Ajvide Lindqvist. No es tracta d’una pel·lícula de vampirs pròpiament, tot i que el gènere és una bona excusa per aprofundir més enllà amb un guió original, impactant i tendre que té com a protagonistes a dos nens veïns que viuen una intensa història de complicitat i estima.

Oskar, de 12 anys, viu amargat entre els constants assetjaments escolars dels seus companys de classe i reclòs al barri de Blackeberg, un fred suburbi d’Estocolm. La seua vida canvia completament en conèixer la nova i rara veïna de la seua edat, Eli, que sols ix de casa per la nit, no té fred i que fa una olor estranya. Entre ells poc a poc s’estableixen nexes més i més forts sota la innocència i la tendresa que desperten els seus personatges que interpreten a la perfecció Kåre Hedebrant i Lina Leandersson.

Deixa’m entrar-hi ha recollit un bon grapat de premis i bones crítiques dels experts cinematogràfics, ha estat guardonat amb el Premi a la Millor Pel·lícula Europea a Sitges 2008 i dos premis del públic en les setmanes del cinema fantàstic de Màlaga i Donosti, a més de millor pel·lícula al Festival de Triberca


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada